02/ 423 23 27

office@pitagor-school.eu

Е-Дневник

Училищен вестник

Как живеем в училище

Един ден в училище

Един ден в училище

Обучението в „Питагор“ съчетава най-доброто от изпитаните през годините традиционни педагогически методи и практики със съвременни и новаторски подходи в учебно-възпитателния процес.

При нас децата са в училище цял ден. Учебните занятия са разпределени по задължителен учебен план според държавните образователни изисквания, но включват също и самоподготовка, ежедневни занимания по английски език, избираеми часове по основните предмети и допълнителни дейности.

В „Питагор“ не само се трупат знания, а се създават и умения. Децата ни активно работят за изграждане и усъвършенстване на „уменията на 21 век“ – четивна, математическа и функционална грамотност, критично мислене, самостоятелност и стремеж към личностно развитие. Учениците ни развиват емоционална интелигентност, компетентности за работа в екип, комуникационни и презентационни умения.

Денят в училище се състои от учебни часове и от извънкласни дейности – това са своеобразни клубове по интереси в различни предметни области, организирани в сътрудничество с водещи професионалисти в съответната сфера. В тях си партнираме с Академия „Роботика“, ,Детска архитектурна работилница“, Театрална къща „Хора и кукли“, Столичен клуб по шах, клуб „Спортни таланти“, клуб „Спарта“, “Киноакадемия” Всяка година учениците ни печелят ученически турнири по шах, тенис на маса, баскетбол и футбол. Танцовият ни състав ни радва с медали от национални фолклорни фестивали. Творчески настроените се зареждат с настроение и вдъхновение в клуба по приложни изкуства, а любителите на интелектуални предизвикателства не пропускат срещите за „Логически игри“.

…и извън училище.

 

Възпитаниците на ЧОУ „Питагор“ участват активно и печелят призови места в национални и международни математически състезания и се представят повече от успешно в състезанията, организирани от Асоциация за европейско образование и култура.

От 2012 г. нашите ученици постигат едни от най-високите в България резултати на детските сертификатни изпити на Кеймбридж по английски език за нива Starters, Movers и Flyers.

И тъй като се стремим да изградим не само успешни личности, но и съзнателни и отговорни млади хора, нашите ученици се включват в многобройни и разнообразни благотворителни инициативи и акции за опазване на околната среда. Забавлявайки се, децата ни прилагат и разширяват знанията си по време на екскурзии, зелени училища, посещения на културни мероприятия. През ваканционните месеци работи лятно училище, в което образователни дейности се съчетават със спорт, изкуства, творчески работилници, разходки сред природата.