02/ 423 23 27

office@pitagor-school.eu

Е-Дневник

Училищен вестник

Спорт

Баскетбол

Баскетбол

 

Баскетболът е динамична, емоционална и завладяваща игра, която увлича със своята непредсказуемост, формира физическите качества и психиката. Нейният естествено приложен характер я прави лесно достъпна и обичана игра сред учениците от всички възрасти.

Ето защо в ЧОУ „Питагор“ баскетболът е въведен като средство за стимулиране на физическото и психическото развитие на децата още от предучилищна възраст, и се изучава и практикува масово във всички степени на училищното физическо възпитание.

Съществува една разновидност на баскетбола, която се появява в резултат на стремежа да се доближи до възможностите на детския организъм – минибаскетбол.

Минибаскетболът е приспособен към двигателно-функционалните и психически способности на децата, като за целта са променени правилата – намален размер на терена, по-ниска височина на обръча, по-малка по обем и тегло топка, по-кратко е времетраенето на играта и др. Девизът е: „ЕЛА И ОПИТАЙ С НАС!“.

Желаещите бъдещи баскетболисти трябва да обичат играта с оранжева топка и да имат желание да тренират. За останалото, а именно уютен и топъл салон, добър треньор и отлична подготовка ще се погрижи ЧОУ „Питагор“.