02/ 423 23 27

office@pitagor-school.eu

Е-Дневник

Училищен вестник

Кои сме ние?

История

Нашата история

Частно начално училище „Питагор“ е открито с лиценз на Министъра на образованието през 2007 г., а отваря врати за  31 деца през 2011 г от подготвителен до четвърти клас.  Интересът към образователния продукт, предлаган от училището, е траен и увеличаващ се с всяка следваща година. Кандидатите  за наши ученици са в пъти повече от възможностите, които предлага материалната ни база.

Високият професионализъм и съчетанието на традиции и новаторство превърна училището не само в единственото начално училище с разширено изучаване на математика, но и в едно от най-желаните училища в България.

  2007

  Началото

  През 2007г. Частно начално училище „Питагор“ е открито с лиценз на Министъра на образованието.

  2011

  Първите ученици

  Частно начално училище „Питагор“ стартира с една паралелка ПУК и по една паралелка първи, втори и четвърти клас – общо 31 ученици.

  2019

  Прогресивен растеж

  Кандидатите  за наши ученици са в пъти повече от възможностите, които предлага материалната база, която споделяме с ПЧМГ. Убедителен факт е, че през 2019г. се обучават 172 ученици, организирани в 9 паралелки.

  2020

  Нов дом

  По повод увеличаващия се интерес от страна на родители, училището напуска сградата на по-големия си брат – ПЧМГ и се сдобива със свой собствен дом, който през същата година претърпява основен ремонт, с цел да се изгради една съвременна материална база, оборудвана с високотехнологични решения за ефективно провеждане на учебните занятия.

  2021

  Развитие

  Частно начално училище „Питагор“ стана Частно основно училище „Питагор“ с обучение на ученици 5ти-7ми клас.