02/ 423 23 27

office@pitagor-school.eu

Е-Дневник

Училищен вестник

Математически турнир „Иван Салабашев“ е едно от най-популярните ежегодни състезания по математика за ученици от цяла България. Турнирът се провежда от секциите на Съюза на математиците в България, по места под егидата на РУО на МОН и вече 31 години обединява най-големите умове в математиката във възрастови категории 1 – 12 клас.

На последното издание на турнира участваха 30 ученици от ЧОУ „Питагор“, които успяха да завладеят цели 19 призови места. Най-добри постижения достигнаха учениците Алина Георгиева, Ема Кинева, Валентин Фердинандов (1 клас), Андрей Трифонов (2 клас) и Виктор Нейчев (3 клас).

Благодарим за старателната работа с децата и прецизната им подготовка за състезанието на преподавателския екип с учители по математика: Ани Гигова, Цветелина Христова, Антония Христова, Меглена Лазарова, Моника Тодоринска, Цветелина Йорданова, Ирина Шаркова.

Гордеем се с нашите прекрасни математици и техните преподаватели! Знаем че имат огромен потенциал и с нетърпение очакваме и новите постижения в света на математиката, които им предстоят!