02/ 423 23 27

office@pitagor-school.eu

Е-Дневник

Училищен вестник

В навечерието на Деня на славянската просвета и култура, Училище по математика „Питагор“ проведе стратегическа среща за развитие на съвместни проекти в сферата на образованието с Обединените арабски емирства. Г-н Рабих Абучакра – основател и управляващ директор на Службата по стратегически въпроси към двора на престолонаследника Абу Даби, ОАЕ, направи официално посещение в училището, в рамките на което бяха обсъдени възможностите за сътрудничество.

Ръководството на Училище по математика „Питагор“ представи дейността на училището и успехите на неговите ученици и преподаватели, които постигнаха 144 награди от математически състезания само в рамките на 2024 г. Бяха обсъждани въпроси от взаимен интерес в областта на „Трансфер на образователни технологии“ с акцент на методологиите в преподаване на математика и природоматематически науки.

„Образованието е един от малкото останали конвертируеми продукти на България. Изключително горди сме, че с установените в Училище по математика „Питагор“ методологии по обучение в точните науки и с експертизата си можем да обменим опит с колегите от Обединените арабски емирства и да приложим добрите практики и там. Предизвикателствата на новия модерен свят изискват постоянна адаптация и надграждане на образователния материал и начина на преподаване, а международният обмен на опит е един от ефективните начини за прилагане и разпространение на успешните практики.“, сподели Михаил Кръстев, собственик на Училище по математика „Питагор“.

В продължение на официалното посещение, страните се споразумяха да започнат подготовка за стартиране на съвместни проекти в областта на образованието.