02/ 423 23 27

office@pitagor-school.eu

Е-Дневник

Училищен вестник

За втора година училището ни беше домакин на един истински празник, посветен на английския правопис. Учениците от ПУК до 4. клас обединиха знанията и интереса си към езика, за да приготвят три пая, символизиращи желанието ни за повече съвместни дейности между класовете.

Вдъхновен от идеята за повече разнообразие в подходите, които учителите ни по английски език използват, преди две години беше създаден „Spelling Pie“. Това е първият по рода си формат за английски правопис, който обединява всички ученици от начален етап и може да бъде реализиран, само когато всяко едно дете е спелувало своята дума правилно и с това е допринесло за направата на пайовете. Отново заедно учениците търсят съставките на най-вкусната рецепта. А те са скрити в кръстословици, буквите за които децата сами трябва да открият.

„Spelling Pie“ насърчава груповите дейности и предлага възможност за пълноценно общуване между децата от различните класове, докато в същото време подпомага научаването на задължителната лексика към изпитите на Кеймбридж.

Ролята на най-малките ни ученици от подготвителен и първи клас е от голямо значение, тъй като с тяхна помощ  всеки випуск откри по една от основните съставки от рецептата за най-вкусното преживяване от календара с дейности в ЧНУ „Питагор“. Оказа се, че добродетелите, приятелството и семейството стоят в основата на истински успешната мисия да превърнем ученето в удоволствие и спомен с аромат на празник!

В седмицата, в която по традиция се отбелязва Деня на благодарността, деца и учители споделиха празнична емоция и удовлетворение от общите им усилия през последните месеци.

Коридорите на училището ухаеха на вкусни домашно приготвени пайове, а усмивките по лицата на децата казваха повече от хиляди думи.

Разгледайте албума със снимки във Facebook страницата ни, където ще намерите още новини и за предстоящото вкусно приключението на двата трети класа.  Очаквайте още много изненади от създателите на „Spelling Pie“ и неуморния ентусизъм на нашите учители по английски език.

Bake the World a Better Place!